Werkwijze

Meestal komt iemand bij mij in de praktijk vanwege een fysieke klacht. Soms is een lichamelijke klacht niet zo duidelijk aanwezig, maar overheerst een gevoel van onbehagen, wat belemmerend werkt in het dagelijks leven.
Tijdens de intake luister ik naar uw verhaal, naar datgene wat voor u belangrijk is om op dat moment te delen. Ik stel vragen waar nodig om meer inzicht in uw situatie te krijgen. Daarna volgt – afhankelijk van de resterende tijd –  een (korte) behandeling.
In vervolgbehandelingen komen soms aspecten naar boven, die eerder nog niet gezien of gevoeld werden of die nog niet verwoord konden worden. Door shiatsu wordt de verbinding met jezelf verdiept.
Voor alles vind ik het belangrijk dat u zich in een rustige omgeving veilig en vertrouwd voelt. Daarom is er geen achtergrondmuziek. De aromalamp  verspreidt een aangename geur.

Ineke Swaagstra-Hendriks

Ruim twintig jaar geef ik met hart en ziel shiatsu-therapie in mijn eigen praktijk. Eerst in de gemeente Zevenaar en sinds juni 2020 in Velp. Daarnaast gaf ik jarenlang shiatsu-stoelmassage op locatie. (ING; NXP; HAN; Monumentenwacht)

Door de jaren heen heeft mijn werkwijze zich steeds verder ontwikkeld, verfijnd en verdiept. In de behandelingen die ik geef komen kennis, ervaring, afstemming en intuïtie samen. Het leven zelf is mijn belangrijkste leerschool, waarbij het ritme van de seizoenen een bron van inspiratie vormt.

Ik volgde veel opleidingen en studies, zowel voor mijn persoonlijke ontwikkeling als vaktechnisch. Een kleine bloemlezing hieruit:

De drie-jarige opleiding tot Shiatsu-therapeut bij Academie Qing Bai in Nijmegen. De jaaropleiding tot Bloesemtherapeut bij Bloesemremedies Nederland in Horst. Ook volgde ik daar de cursus Aromatherapie. Bij het Instituut voor Celzouttherapie volgde ik het traject tot Celzoutconsulent. Een twee-jarige opleiding Psychosociale Hulpverlening met lichaamsgerichte methodieken in Utrecht (Stichting Additieve Geneeswijzen) en twee jaar opleiding Intuïtieve Massage bij Margrit Siemerink in Oosterhout.
Jaarlijks volg ik nascholingen, zowel westerse medische basiskennis als vakinhoudelijke lessen.

Stoelmassage handen