Voorzijde praktijk

De Praktijk

Shiatsupraktijk De Vijf Elementen is gevestigd in een karakteristiek pand. Tot eind jaren vijftig van de vorige eeuw was het in gebruik als douanekantoor. Hier passeerde men de grens met Duitsland. Ook in de huidige tijd speelt het thema grens een rol. Niet meer in de buitenwereld: de grens is open. Wel in de binnenwereld: regelmatig behandel ik mensen die tegen hun grenzen aanlopen en daardoor lichamelijke of emotionele klachten krijgen.  Door tijdens een behandeling contact te maken met je binnenwereld, geef je jezelf ruimte je grenzen te verkennen.

Ineke Swaagstra-Hendriks

Al bijna twintig jaar geef ik met passie en bezieling shiatsu-therapie in mijn eigen praktijk. En inmiddels geef ik dertien jaar shiatsu-stoelmassage op locatie.
Ik volgde de drie-jarige opleiding tot Shiatsu-therapeut bij Academie Qing Bai in Nijmegen. De jaaropleiding tot Bloesemtherapeut bij Bloesemremedies Nederland in Horst. Ook volgde ik daar de cursus Aromatherapie. Bij het Instituut voor Celzouttherapie volgde ik het traject tot Celzoutconsulent. Een twee-jarige opleiding Psychosociale Hulpverlening met lichaamsgerichte methodieken in Utrecht (Stichting Additieve Geneeswijzen) en twee jaar opleiding Intuïtieve Massage bij Margrit Siemerink in Oosterhout. Jaarlijks volg ik nascholing, zowel westerse medische basiskennis als vakinhoudelijke lessen.
Door de jaren heen heeft mijn werkwijze zich steeds verder ontwikkeld, verfijnd en verdiept. Kennis, kunde en intuïtie gaan hand in hand. Het leven zelf is mijn belangrijkste leerschool, waarbij het ritme van de seizoenen een bron van inspiratie vormt.

Stoelmassage handen